sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Kysy mitä kysyt

Pökäleeseen on taas tulvinut kysymyksiä tiedonjanoisilta ihmisiltä, ja lopussa myös pari kommenttia. Julkaisemme kysymykset vastauksineen myös Pökäleen Kysy-mitä-kysyt-palstalla, kunhan ehdimme, koska on hirveän mukavaa kirjoittaa samat asiat kahteen eri paikkaan. Mutta asiaan siis:

Kysymys: Berliinin makkara
onko se hevosenlihaa vai jotain ihan muuta, tai onko kauan sitten ollu hevosta joukossa
tiedosta kiitollinen: risto

Vastaus: Tietojemme mukaan berliinin makkarassa ei ole hevosenlihaa. Esimerkiksi Tapolan sivuilla (terkut Merville, kopiomme kuvan taas laittomasti!) kerrotaan, että heidän valmistamassaan berliinin makkarassa liha tulee pienistä possuista. Myös muiden valmistajien nettisivuilta löytyy maininta sianlihasta, mutta ei hevosesta. Meidän hevoshullujen kannattaa siis jättää berliinin makkarat syömättä. Vaikka eipä sitä tiedä, mitä ne keksivät Saksassa siihen laittaa, mutta sitähän ei koskaan edes saada selville, kun niiden makkarat ovat niin vanhoja, ettei kukaan muista mitä niihin on laitettu, koska niiden valmistajatkin ovat jo niin vanhoja, että niillä on dementia.

Kysymys: Mies ihmettelee
Hei. Mulla on mies ja se ihmettelee hirveesti, kun mää joskus nauran ihan kauheesti, kun mää luen tätä Pökälettä. Oikeesta se ei ihmettele vaan pitää mua dollona/kahjuna/hulluna. Mitä tekisin asialle? Onko kellään muulla vastaavia kokemuksia? Olenko yksin ongelmani kanssa?
Mies ihmettelee

Vastaus: Et varmaankaan ole ainoa, jonka mieheltä tietyt asiat menevät ns. yli hilseen. Asiasta täytyykin keskustella avoimesti, jotta siitä ei kehittyisi vakavampaa ongelmaa. Oletko harkinnut vertaistukiryhmää? Sammalpojat ry ylläpitää vertaistukiryhmiä ihmisille, joiden läheiset eivät ymmärrä kaikkea. Esimerkiksi tiistai-iltaisin klo 17 kokoontuu yksi ryhmä Kolhon kirkolla. Pääsisitkö tulemaan sinne? Siellä voi olla mukana myös täysin anonyyminä "Hei, olen Irmeli, ja läheiseni ei ymmärrä minua". Tervetuloa joukkoon! Ryhmää vetää kokenut sammaltukka Timo.

Kysymys: Pirkko-Inkeri hevosen nimenä
Voiko hevosen nimi olla Pirkko-Inkeri? Mun kaveri väittää, että siellä tallilla missä se käy, on ton niminen hevonen.
voiko olla totta

Vastaus: Kyllä se on totta. Kaikkihan me tunnemme Pirkko-Inkerin. Tutustu sinäkin häneen!

Kysymys: Mörttiröpö kuivikkeena
Misty vastaa, pliis! Voinko käyttää Mörttiröpöjä kuivikkeena? Mun mielestä ne on laadukkainta materiaalia ja iskällä on kyllä varaa ostaa! Tallilla sanottiin, että ei oo oikeen hyviä, mixei?
cocnac on alkohooli

Vastaus: Misty on kuollut! Ei Mistyltä voi mitään enää kysellä! Mutta jos haluat Mistymäisen vastauksen, niin ole hyvä: Voi voi voi voi Misty maamo täällä ihmettelee, että miten tuollaisiakin kysymyksiä voi joku kysellä. Voi voi voi, Misty maamo täällä neuvoo että menepäs alkeiskurssille ja opettele ratsastamaan. Voi voi voi, Misty maamo onkin sittenkin sitä mieltä että kannattaisi kokeilla jotakin toista lajia, kuten sulkapalloa. POKS POKS.

Kysymys: Tallityttöjen tappelu
Jos iso ja pieni tallityttö tappelee niin kumpi voittaa?
poks

Vastaus: Tulos voi olla kumpi tahansa, sillä koko ei läheskään aina ole ratkaiseva tekijä, vaikka siihen usein liitetäänkin muita ominaisuuksia, kuten vahvuus, ulottuvuus, voima ja massa. Pienemmän etuja puolestaan voivat olla nopeus ja ketteryys. Ainoa vaihtoehto selvittää vastaus kysymykseesi on aito tappelutilanne. Täytyy järjestää siis tappelu, ja sitten selviää tulos. Huom. Kannattaa järjestää vedonlyönti, sillä se lisää kiinnostusta ja myös tappelijoiden motivaatiota.

Kysymys: Kuvien lähettäminen ja julkaisu
Voisinkos lähettää teille kuvia, joita voitte sitten julkaista.
Jos voin niin miten sen teen?
kuvis

Vastaus: Kuvat voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen nettipokale@hotmail.com.

Kommentti: Käytettävyys
Kannattaisi julkaista uusimmat kommentit/jutut/kirjootukset niinku sivulla 1, koska kovin moni ei edes tajua, että Pökäpalstassa on jo nytkin 5 sivua.
Asiallista kommentointia

Vastaus: Kiitos asiallisesta kommentista. Tiedostamme tilanteen. Uskomme, ettei lukija jää mistään paitsi, vaikkei löytäisikään loppuja Pökäpalstan sivuja. Pökäleen sivuston uudistuksen yhteydessä Pökäpalstakin muutetaan sellaiseksi, että erilaisilla ihmisillä on mahdollisuus tajuta, että Pökäpalstassa on 5 sivua. Sivulle laitetaan siis maininta, että "huomioi että Pökäpalstassa on 5 sivua" Uudistus toteutetaan, kunhan toimitus saa ilmaisen työharjoittelijan.

Kommentti: Elämänlaadun paraneminen
Oma elämänlaatuni parani huomattavasti kun löysin nämä teidän sivut. Taattua hirnuntaa tasaisin väliajoin, joskus jopa jatkuvaa korinaa. Jatkakaa, pliis! :-)
Ouza

Vastaus: Kiitos Ouza! Pökäle on siis kaiken muun mahdollisen lisäksi myös elämänlaatua parantava tekijä.

Kommentti: Ruokatunti unohtui ja hihityttää
Heippa, nyt "vasta" löysin sivunne (erit blogin), kun joku viisas ht.netissä oli linkittänyt. Hiphei ei viitsinyt safkiksellekaan mennä kun piti juttujanne (juttujasi?) lukea. Hihityttää nyt kovin. Ei sen kummempaa.
Camilla

Vastaus: Onnea löydökselle, Camilla! Kannattaa ottaa työpaikalle eväät, niin et näänny nälkään. Voit tehdä eväitä esimerkiksi Hyvää ruokaa hevosesta -sarjan ohjeiden mukaan. Mikäli tarvitset vertaistukiryhmää, lue ylempänä oleva kysymys Mies ihmettelee. Jos vertaistukiryhmiä ei kokoonnu omalla paikkakunnallasi, voit pyytää sellaisen perustamista Sammalpojat ry:ltä tai perustaa sellaisen kokonaan itse.

2 kommenttia:

  1. Ht-sennu juuri kysyi, että mitä tuo tarkoitti, että Pökäleessä on 5 sivua. Tuossa siis luki että Pökäpalstassa on 5 sivua, ja Pökäpalsta löytyy osoitteesta www.pokale.tk.
    Tämä ploki on siis osa suurempaa kokonaisuutta, Pökälettä, joka on ollut olemassa pian 18 vuotta.

    Tämä ploki on tehty Bloggerin systeemiin ja tässä on ideana, että uusimmat 10 postia näkyvät oikealla. Ei siihen saa niitä enempää. Sen alla on arkistot, johon kaikki postit arkistoidaan kuukausittain (tämäkin on normaalia blogeissa). Koska postit hukkuvat automaattisesti arkistoihin emmekä löydä sieltä itsekään mitään, olemme koonnet kaikki tekstit aihepiireittäin vielä tuohon sivuun.

    Sori että hukkasimme alkuperäisen kysymyksen, Irmeli Ala-Saikkonen painoi vahingossa väärää nappia. Haluaisimme sen yhden napin kokonaan pois tästä systeemistä mutta ei sekään ole mahdollista.

    Terveisin,
    Pökäleen toimitus

    VastaaPoista
  2. Niin ja sitten se, että ei me voida sille mitään, etteivät nämä postit näy järjestyksessä muuten kuin arkistossa. Jos siis haluat lukea postit järjestyksessä, valitse arkistosta haluamasi kuukausi, niin siinä ovat kaikki postit aikajärjestyksessä.

    Terveisin Pökäleen toimitus

    VastaaPoista

Tulosta