maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Horse Show:n esteet liian korkeita

Mahdollisuus esteiden alitukseen pitäisi tarjota halukkaille

Viikonloppuna nähtiin taas huikeita suorituksia Helsinki International FIM Horse Show:ssa. Sunnuntain FEI World Cup -luokan voiton vei Beat Mändli Sveitsistä hevosella Ideo du Thot.

Suurta juhlaa varjostavat kuitenkin vähintään yhtä suuret epäkohdat. Ensinnäkin kisojen esteet ovat aivan liian korkealla. Kaikki eivät päässeet niiden ylitse, vaan tapahtui useita pudotuksia ja jopa kieltäytymisiä.

Marko Djörs olisi halunnut osallistua World Cup -luokkaan Kex-shetlanninponillaan. Vaikka Kex onkin ennen kaikkea kouluratsu, on se osoittanut lahjakkuutensa esteillä ja sillä olisi hyvinkin kapasiteettiä menestyä kansainvälisillä areenoilla myös tässä lajissa. Ratsukkoa ei kuitenkaan hyväksytty osallistujien joukkoon. Marko Djörs peräänkuuluttaa suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä:
- Luokkaan voisi aivan hyvin osallistua shetlanninponillakin, jos esteiden alitus olisi ollut mahdollista, Marko kertoo. - Ylin puomi oli kuitenkin sen verran korkealla, että olisimme Kexin kanssa mahtuneet alitse kumartumatta.

Markolla onkin suuret odotukset ensi vuoden suhteen. Ehkä jo silloin hänellä ja Kexillä on mahdollisuus osallistua kotiyleisön kannustamana ja näyttää kyvykkyytensä esteillä. Marko ideoi tulevaisuuden HIHS:iä, johon kaikilla olisi mahdollisuus osallistua, nythän kisat ovat vain eliitin oikeus.

- Vesiestettä voisi myös madaltaa, jotta ei tarvitsisi uida, muistuttaa Marko.

Kuva on kopioitu ilman lupaa SRL:n sivuilta www.ratsastus.fi

5 kommenttia:

  1. Ei millään pahalla niinkun juuri Markoa kohtaan, mutta HIHS on tarkoitettu pv-hevosille eikä bonyille. Että ihan turhaa porua. Taitaa olla vain Djörssin vaalimainos ja meediapeliä.
    Miksei se Djörssi voinut osallistua niihin kouluridaus-juttuihin? Eiks siel kuitenkin ollut joku Kyyra-luokkakin? Vai oliko liian iso kenttä bonylle???+

    VastaaPoista
  2. Ei millään pahalla Marko sitä tarkoittanutkaan, että jatkossa siihen pääsee osallistumaan myös shetlanninponilla. Rotusyrjintä on mennyt vähän turhan pitkälle myös muiden kuin Markon mielestä.

    Marko olisi osallistunut Kexillään World Cup -luokkaan juuri poninsa lahjakkuuden vuoksi. Kykynsä kannattaa näyttää, ei niitä pidä piilottaa, vaikka olisikin "väärän rotuinen". Mitäs luulet, olisivatko neekerit edelleen puuvillapellolla, elleivät olisi halunneet asiaan muutosta?

    Terveisin Marko Djörsin ja Kexin kannatusryhmä Pökäle

    VastaaPoista
  3. Ai Djörssius itsekö sen päättää sitten kun pääsee duumaan määräämään? Että esteet alas ja bonyt Hissiin. Tiiättekö edes sitä, että jos esteet on 20 cm, eli shetlandingeille sopivia, niin normaalit hevoset juoksee niiden yli ja marko jää TAAAAAS viimeiseksi!!!!!!1

    Tässä ei nyt ole kyse rotusyrjinnästä, vaan siitä faktasta, että jotkut ovat vain vähän enemmän tai vähemmän älykkäitä kuin jotkut muut.

    VastaaPoista
  4. Alkuperäisessä jutussa oli siis tarkoitus saada aikaan sellainen muutos, että esteet voisi myös alittaa. Ei siis tarvitse muuta kuin ottaa alimpia puomeja ja niitä ihmeellisiä rehukyhäelmiä edestä pois, niin johan syntyy ponin mentävä aukko. Tällöin kaikki siniveriset saavat edelleen hypätä yli, jos kokevat sen mielekkääksi.

    Mutta tuosta kirjoituksestasi tulikin oiva idea: kisaan voisi yhdistää myös älykkyystestejä. Esimerkiksi pitää itse päätellä, mikä este kuuluu ylittää (tai alittaa) seuraavaksi.

    Terveisin Pökäleen Toimitus

    VastaaPoista
  5. Älkää nyt älykkyystestiä ehdottako sentään, käy pian niin ettei tuo Kimppa pääse osallistumaan ollekaan.

    VastaaPoista

Tulosta