lauantaina, elokuuta 12, 2006

Joutsen-apuohja

Kysy mitä kysyt-palstan vastaus on herättänyt tarvetta tarkennukseen. Käsittelemme asiaa ihan tässä plokissa nyt.




Kysymys:
Tarkentaisitteko ystävällisesti vastaustanne kykymitäkysyt-palstan seuraavan kysymyksen vastaukseen (tai oikeastaan koko litannia...niin tiedätte mistä nyt pyhutaan):
"Kysymys
Moi!
1. Ratsastin yhdellä Pipsalla ja mun kaveri sanoi että se menee peräänannossa. Mikä se peräänanto oikein on?
2. Miten saan hepan kulkeen silleen kaula kaarella?
TV:Pipsa Fan Pipsa-papurikko - best for ever

Vastaus
1. Peräänanto tarkoittaa sitä, että hevonen kulkee perä edellä. Eli se antaa peränsä eteen. Huomasit varmaan itsekin, että hevonen liikkui silloin takaperin. Peräänanto onkin kaiken ratsastuksen tavoite. Kun hevonen liikkuu hyvin peräänannossa, ratsastajan kannattaa kääntyä satulassa toisin päin, jotta näkee paremmin, mihin suuntaan ollaan menossa.

2. Hepan saa kulkemaan kaula kaarella, kun hankkii joutsen-apuohjan. Kun hevosta koulutetaan joutsen-apuohjan avulla, se oppii vähitellen pitämään kaulansa nätisti kaarella, kuten joutsenkin pitää. Kysy joutsen-apuohjaa hyvinvarustetusta hevostarvikeliikkeestä. Kannattaa myös kysyä joltakin asiantuntijalta, kuten tallitytöltä, että miten apuohja kiinnitetään oikein. Tiesitkö muuten, että joutsen-apuohjalla on myös Joutsenmerkki? Se tarkoittaa, että joutsenet saavat sen myynnistä 1 sentin/tuote."



HUOMIONI!: Mielestäni joutsen-apuohjan virallinen nimi on kylläkin kyhmyjoutsen-apuohja! Kai tunnette kansallislintumme laulujoutsenen - niin eipä oo kaula kaarella, vaan suoraan törröttää kohti taivasta. Kun taasen puolestaan kyhmyjoutsenella on aina (ainakin melkein aina) kaula kaarella. Kyseessä on siis kaksi aivan eri lajia. On myös huomioitavaa, että kyhmy- ja laulujoutsenet eivät suinkaan ole ainoita joutsenia:
Cygnus columbianus - pikkujoutsen
Cygnus cygnus - laulujoutsen
Cygnus melancoryphus - mustakaulajoutsen
Cygnus olor - kyhmyjoutsen
Cygnus atratus - mustajoutsen
Cygnus buccinator - trumpettijoutsen.

Terveisin, Tietäjä

-------
Vastaus:

Parahin Tietäjä, olet todella tarkkasilmäinen ja mitä ilmeisimmin joutsenten asiantuntija. Valitettavasti meidän täytyy nyt kuitenkin todeta, että emme tiedä kansallislintuamme laulujoutsenta - mikä se on? Emme siis voi ottaa kantaa asiaan. Hevosista me tiedämme kaiken, samoin apuohjista, mutta emme joutsenista.

Mikäli vastauksemme ei tyydytä sinua, voit silti itse tehdä asialle jotain. Voit hankkia hyvinvarustetusta hevostarvikeliikkeestä joutsen-apuohjan, ja kiinnittää sen sellaiseen joutseneen, jonka kaula ei ole kaarella (eli on siis väärässä asennossa). Huomaa, että ostamalla joutsen-apuohjan tuet joutsenia yhdellä sentillä per ostos. Jos ostat 100 apuohjaa laittaaksesi ne sadalle suorakaulaiselle joutsenelle, päätyy siitä joutsenien hyväksi peräti kokonainen euro. Kaiken lisäksi tällä tavalla jokaisesta joutsenesta tulee käyräkaulainen, eikä sen jälkeen ole kenelläkään enää mitään ongelmaa tämän asian kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulosta