torstaina, elokuuta 10, 2006

Pökälekö plagiaatti?

Uutis- ja tiedotuskanavallamme hevostalli.netissä on epäilty, että Pökäleploki on Ruutsalo-plagiaatti. Toisaalta sama kirjoittaja arvelee, että toinen vaihtoehto olisi vääränlainen lääkitys.

Pökäle on vuodesta 1991 toiminut hevoslehti, eikä ollut siihen aikaan ollut olemassa mitään hevosaiheista huumoria edes hevoskauppiaiden keskuudessa. Hevoshommat hoidettiin hammasraudat irvessä, ja ystävät ja tuttavat ja heidän hevosensa haukuttiin rehellisesti naamatusten eikä esimerkiksi hevostalli.netissä. Hevoset olivat terveitä ja mukavia, ja niiden omistajien parisuhteet olivat kunnossa eikä huoltajuuskiistoja ollut. Sekarotuisia koiranpentuja teetettiin ja jaettiin pitkin mäkiä, ja kaikki olivat onnellisia. Edes kainalokarvoja ei ajeltu, eikä mihinkään tarvinnut neuvoja kysellä. Kukka oli kukka pienellä k:lla ja kaikki tiesivät, että se on jokin kasvi. Hevostalli.nettiä ei siis ollut! Ajat ovat siis muuttuneet, mutta Pökäle on pysynyt.

Pökäleen toimituksen tutkintaryhmä on kuitenkin varmuuden vuoksi irroitettu Kuninkuusravien salaliiton tutkinnasta, ja siirretty selvittämään tätä plagiointiväitettä. Plagiointi on kuitenkin yksi maailman pahimmista rikosnimikkeistä piratismin ohella. Tutkintaryhmällä on syytä epäillä, että kyse olisi pohjimmiltaan piratismista, sillä näyttää siltä, että Pökäleessä julkaistu teksti on vain pelkkää laitonta kopiota. Tekijänoikeuksin suojatuista materiaaleista on kerätty yksittäisiä sanoja, joiden järjestystä vaihtamalla ja niitä peräkkäin asettelemalla on saatu aikaiseksi Pökäleplokin sisältö.

Lääkityksestä vielä sen verran, että Pökäleen toimitus passitettiin heinäkuun lopulla hevosklinikoille ja psykiatrisille osastoille (riippuen siitä, kumpaan suostuivat ottamaan). Ne toimittajat, jotka eivät karanneet hoidosta, todettiin täysin terveiksi.

2 kommenttia:

  1. Olisin kyllä kovasti kiinnostunut tuosta salaliittoteoriasta. Milloinkahan sen tutkinta sitten jatkuu?

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä täällä kopiointi kukoistaa. Joka ainut sana on jo julkaistu "Sanakirja" nimisessä kirjassa!

    VastaaPoista

Tulosta