tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Kysy mitä kysyt 1 - Peräänanto

Julkaisemme Kysy mitä kysyt -palstalle tulleita uusia kysymyksiä myös blogissamme, sillä monet kysymykset johtavat lisäkysymyksiin ja saattavat herättää keskusteluakin. Uusin kysymys tuli Pipsalta:

Kysymys


Moi!
1. Ratsastin yhdellä Pipsalla ja mun kaveri sanoi että se menee peräänannossa. Mikä se peräänanto oikein on?
2. Miten saan hepan kulkeen silleen kaula kaarella?
TV:Pipsa Fan
Pipsa-papurikko - best for ever

Vastaus


1. Peräänanto tarkoittaa sitä, että hevonen kulkee perä edellä. Eli se antaa peränsä eteen. Huomasit varmaan itsekin, että hevonen liikkui silloin takaperin. Peräänanto onkin kaiken ratsastuksen tavoite. Kun hevonen liikkuu hyvin peräänannossa, ratsastajan kannattaa kääntyä satulassa toisin päin, jotta näkee paremmin, mihin suuntaan ollaan menossa.

2. Hepan saa kulkemaan kaula kaarella, kun hankkii joutsen-apuohjan. Kun hevosta koulutetaan joutsen-apuohjan avulla, se oppii vähitellen pitämään kaulansa nätisti kaarella, kuten joutsenkin pitää. Kysy joutsen-apuohjaa hyvinvarustetusta hevostarvikeliikkeestä. Kannattaa myös kysyä joltakin asiantuntijalta, kuten tallitytöltä, että miten apuohja kiinnitetään oikein. Tiesitkö muuten, että joutsen-apuohjalla on myös Joutsenmerkki? Se tarkoittaa, että joutsenet saavat sen myynnistä 1 sentin/tuote.

-----------

Lähetä oma kysymyksesi Pökäleen sivujen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen nettipokale@hotmail.com.

3 kommenttia:

  1. Tänään ilmestyi Hööksin kuvasto, enkä löytänyt siitä mitään joutsen apuohjaa. Minkä näköinen se on? Mitäs jos laittasitte kuvan siitä nettiin, niin tultais kaikki viisaammiksi.

    VastaaPoista
  2. Hyvä Copyrider. Vastauksessa puhuttiinkin hyvinvarustetusta hevostarvikeliikkeestä.

    Laitamme kuvan nettiin heti, kun ehdimme käydä siinä kaupassa kuvaamassa sen vehkeen.

    Raikkain terveisin, Marko Djörs

    VastaaPoista
  3. olisipa hauska nähä heppa joka kulkee tuolla tavalla 'peräänannossa'! :D

    VastaaPoista

Tulosta