maanantaina, heinäkuuta 31, 2006

Ensimmäiset hevosnomit valmistuneet

Ensimmäinet hevosnomit ovat nyt valmistuneet Keskiperän kansanopistosta. Opiskelijoita ilmoittautui satamäärin, ja ensimmäiseen opiskeluryhmään pääsi osallistumaan 20 opiskelijaa. Yksi heistä oli Pökäleestä tuttu Irmeli Ala-Saikkonen.

Pätevyys tavoitteena

Parisen viikkoa sitten Irmeli Ala-Saikkonen huomasi Pökäleessä Keskiperän kansanopiston ilmoituksen, jossa haettiin uusia hevosnomiopiskelijoita. Irmeli oli jo pitkään pohtinut hevosalan opiskelua ja tutkinnon suorittamista, vaikka hän onkin puuhastellut ihanien pikku ponien kanssa lähes koko ikänsä, ainakin teoriassa - lapsuuden ja nuoruuden sisältö oli Hevoshullu-lehden ja etenkin Villivarsa-lehden lukeminen (sittemmin myös Pökäleen). Koska hevosnomiksi opiskelu antaa ammatillisen pätevyyden toimia hevosalan asiantuntijana, Irmeli päätti ilmoittautua mukaan mukavaan Keskiperäjoukkoon.

Monipuolista opiskelua

Irmelin opiskelurupeama alkoi viime viikon tiistaina. Opiskelujen aikana tutustuttiin syvällisesti hevosten terveyteen: anatomiaan, fysiologiaan, patologiaan, hevoslääketieteeseen, lääkintään, ruokintaan, kengitykseen, vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin sekä ihmeparannukseen. Hevosten kasvatusta ja koulutusta käsittelevällä jaksolla perehdyttiin hevosjalostukseen ja sen historiaan, tavoitteisiin, teoriaan, käytäntöön, varsan kasvatukseen ja koulutukseen ravuriksi, esteratsuksi, kouluratsuksi, laukkaratsuksi, maastoratsuksi, matkaratsuksi, alastonratsuksi, pullaponiksi, pooloponiksi sekä lihakarjaksi, ja käytännön jaksolla jokainen opiskelija saikin kasvattaa varsoja näihin jokaiseen eri tarkoitukseen. Opetus- ja valmennusjaksolla opiskelijat saivat valmiudet toimia ratsastuksenopettajana, ratsastuksenohjaajana, ratsuvalmentajana, ratsuttajana, ravivalmentajana, raviohjastajana, jockeynä, hevospoolon pelaajina sekä tietysti eläinlääkäreinä, tutkijoina ja hevosalan opettajina kaikissa mahdollisissa oppilaitoksissa ja opistoissa. Lisäksi tarjolla oli monenlaisia, valinnaisia lisäjaksoja, joilla opiskelijat saivat täydentää tutkintoaan. Irmeli osallistui mm. MM- ja S/M-tason kilpailijoiden erityisryhmään.

Irmeli kiittelee oppilaitosta tehokkaasta opetuksesta ja monipuolisesta kurssitarjonnasta.
- Olen nyt täysoppinut hevosalan asiantuntija, Irmeli kertoo. - Kuvittelin ennen, että hevosalalla riittää aina uutta opittavaa, mutta nyt tiedän jo kaiken.

Onnea Irmelille ja muille valmistuneille

Irmeli valmistui hevosnomiksi viime torstaina. Toimitus onnittelee Irmeliä valmistumisen johdosta. Irmeli on toiminut Pökäleen avustajana jo vuosia, ja nyt Irmeli saa Pökäleplokiinkin omat tunnukset, ja pääsee kirjoittamaan itse asiantuntijakommenttejaan. Onhan hän nyt hevosnomi, hevosalan laaja-alainen asiantuntija.

3 kommenttia:

  1. Miksi tuollaiset mustat ruudut on laitettu kuvaan???

    VastaaPoista
  2. Keskiperän kansanopistosta kerrotaan, että yksityisyyden suojan vuoksi heidän opettajansa ja opetushevosensa henkilöllisyyttä ja silmien väriä ei paljasteta ulkopuolisille.

    Hevosnomi Irmeli Ala-Saikkonen on siis kuvassa vasemmalla, eikä hänen silmiensä eteen ole laitettu mustaa laatikkoa. Se ei vain näy, koska hänen päänsä on hevosen takana.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi1/8/06 12:00

    Onnea Irmelille! :D

    VastaaPoista

Tulosta